fbpx
Право

Верховна Рада прийняла новий закон про держзакупівлі

З другої спроби народні депутати підтримали в цілому законопроект № 4587 «Про здійснення державних закупівель». За відповідне рішення проголосували 226 нардепів. Як пояснив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, представляючи законопроект у парламенті, під його дію потраплять компанії, які повністю або частково здійснюють закупівлі за рахунок бюджетних коштів за умови, що вартість закупівлі товарів і послуг дорівнює або перевищує 100 тис. грн, а робіт – дорівнює або перевищує 1 млн грн. Якщо ж закупівля здійснюється за рахунок власних коштів, то закон буде поширюватися за умови, що вартість закупівлі товарів і послуг дорівнює або перевищує 1 млн грн, а робіт – 5 млн грн.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Також новий закон про держзакупівлі скорочує кількість закупівель без тендерів з 44 до 10 і усуває закупівлі в одного учасника тендера. Згідно з документом, до участі в торгах не допускатимуться юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах. Скорочуються і терміни проведення процедур закупівлі.

 Не потрібно буде тепер публікувати інформацію про держзакупівлі в друкованих виданнях, вона буде розміщена на веб-порталі уповноваженого органу.

Читайте також: