fbpx
Політика

Віктор Балога вважає логічним кроком підвищення ціни на газ

 Як вважає народний депутат України Віктор Балога, те, що українська влада піднімає ціну на газ – це логічний крок. За його словами, він сам вже неодноразово закликав до цього прем’єр-міністра і в.о. президента.

 «Але, на моє переконання, філософія такого кроку повинна полягати не в тому, щоб люди платили більше, а в тому, щоб населення відмовлялося від газу. А це означає, що профільне міністерство має залучити громадські організації, місцеве самоврядування до розробки комплексної програми з переходу до початку опалювального сезону на альтернативні джерела енергії», – написав Віктор Балога у себе в Facebook.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Як він зазначив, якщо уряд візьме під цю програму кредит ЄБРР і, залежно від доходу, профінансує від 20 до 50 % перехід кожної сім’ї на альтернативні джерела енергії – успіх буде гарантований.

 Нардеп підкреслив, що перехід від газу в комунальному господарстві – це не фантастика, а те, що реально зробити в перспективі одного кроку.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Економія для країни буде більш, ніж відчутною – на рівні 9 мільярдів кубів газу щорічно», – підсумував Віктор Балога.

Читайте також: