fbpx
Економіка

Продан: “Ми готові взяти кредит у РФ, щоб розрахуватися за газ”

Україна не виключає варіанту, при якому буде взято кредит у розмірі 2 мільярдів доларів у Російської Федерації. Як повідомляє УНІАН, дані кредитні кошти мають піти на погашення заборгованості за спожитий російський газ. Нагадаємо, що росіяни нарахували Україні 2,2 мільярда доларів боргу. Таку заяву сьогодні, 3 квітня, під час брифінгу в українській столиці зробив міністр палива та енергетики Юрій Продан.

«Ми розглядаємо варіант з кредитом. Ми готові взяти кредит і готові чітко виконувати всі свої зобов’язання», – висловив позицію держави український міністр.

 Крім цього український міністр зазначив, що за постачання в країну російського газу за минулий рік Україна повинна 1,45 мільярда доларів, за лютий поточного року – 261 мільйон доларів, а за березень – 550 мільйонів доларів.

 Коментуючи питання вартості палива, яка після денонсації Російською Федерацією Харківських угод має зрости на 100 доларів, міністр палива та енергетики зазначив: «Ціна в 385 доларів, яка раніше була встановлена "Газпромом " – це ціна, яку сьогодні ми можемо обговорити. І ми готові вести переговори».

Читайте також: