fbpx
Політика

У КПУ вважають, що українська армія зараз нездатна адекватно реагувати на нинішні події

  Як зазначив лідер фракції КПУ Петро Симоненко, з того моменту, як Україна стала незалежною державою, йшов процес знищення могутності армії, яка була створена в період СРСР. За його словами, початком цього процесу послужила здача ядерної зброї американцям, внаслідок чого Україна також втратила можливість бути постійним членом Ради безпеки ООН.

 Крім того, Петро Симоненко додав, що було відсутнє і постійне фінансування модернізації армії.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 «Також був знижений рівень призовної підготовки молоді і знаходження їх на службі. Це і питання отримання нових видів озброєння. У підсумку армія сьогодні не здатна адекватно реагувати на події, що відбуваються у світі», – сказав політик.

 Звернув він увагу і на те , що в Україні практично немає військово-морського флоту і ракетного комплексу.

 «Так і минулого року жодного танка не купили. Потрібно радикально змінити політичний курс в країні і курс реформ. Тому що, коли при владі перебуває великий олігархічний капітал, ніколи вони не будуть узгоджувати і нести відповідальність за розвиток країни. Вони думають тільки про особисте збагачення. Так що зміна політичного курсу – це головне. А це можливо тільки тоді, коли комуністи будуть при владі», – підсумував лідер КПУ.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

  За матеріалами: golos.ua

Читайте також: