fbpx
Політика

Мін’юст заявляє про порушення голосування на референдумі в Криму

Незважаючи на те, що ні українська влада, ні судові інстанції (зокрема, Венеціанська комісія), ні міжнародна спільнота не визнає кримський референдум, 16 березня він все ж проходить на Кримському півострові. Ще до його початку багато людей заявляли, що нелегітимна влада в Криму спробує фальсифікувати результати референдуму. І ось з’явилися перші докази цих тоді ще припущень. Під час засідання Кабінету міністрів в неділю, 16 березня, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в Криму зафіксовані перші порушення голосування на референдумі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Є дуже багато задокументованих фактів голосування людей, які не є громадянами України, голосування на вулиці під наглядом військових РФ, відсутність можливостей контролю громадянами Криму за проведенням голосування», – повідомив він.

 Також Павло Петренко розповів, що від так званої місцевої влади Криму надійшла заява про встановлення результатів референдуму ще до його офіційного закінчення, що суперечить усім нормам українського законодавства.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Тому цей референдум є нелегітимним ні згідно з українським законодавством, ні з міжнародним», – заявив міністр юстиції.

Читайте також: