fbpx
Політика

Всі ілюзії кримчан, що в Росії їм буде краще, розтануть як лютневий сніг, – В. Карасьов

В. Карасьов: кримчани ще пошкодують про бажання бути з Росією.

Через кілька місяців жителів півострова, які підтримують ідею відокремлення Криму від України, чекатиме розчарування, адже вони зрозуміють, що Росія не здатна задовольнити їхні економічні очікування і інтереси. Кримчани "прозріють", як тільки остаточно усвідомлять, що туристичний сезон не принесе навіть мінімальних дивідендів. Таку думку в коментарі УНН висловив вітчизняний політолог Вадим Карасьов.

 "Всі надії, розрахунки та ілюзії кримчан, що в Росії їм буде краще, ніж в Україні, розтануть незабаром, як лютневий сніг. І тоді кримчани протверезіють і прозріють, тоді відчують, яку історичну помилку вони сьогодні допускають у зв’язку з референдумом. Думаю, вже з кінця травня кримчани почнуть розуміти, що не отримають від туристичного сезону очікуваних доходів. Вони оцінять не тільки економічні показники, але й у цілому атмосферу, в якій сьогодні живе Росія. Тоді кримчани зрозуміють, що таких можливостей, які у них були в Україні, в Росії вони не матимуть", – зазначив експерт.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На його думку, Росія зараз не здатна належно годувати Крим хоча б тому, що сама перебуває в дуже непростій економічній ситуації. "Крим сьогодні фінансово, економічно, інфраструктурно та комунікативно інтегрований в загальнодержавний український фон. Тому Росії забезпечити життєдіяльність Криму по морю буде дуже важко. До того ж РФ сьогодні вже відчуває серйозні економічні проблеми. А якщо ще й Захід введе економічні санкції і почне економічну холодну війну, то РФ буде дуже важко виконати ті обіцянки, які вони зараз дають кримчанам", – зазначив Карасьов.

 Політолог переконаний, який би розвиток не отримали події в Криму після референдуму, українській владі  в жодному разі не можна кидати кримчан напризволяще. "Без фінансових транзакцій, без дніпровської води, без газорозподільних систем України Крим не зможе існувати. Потрібно зробити все, щоб кримчани відчули, що їх сьогодні не кидають напризволяще. А в перспективі влада і українська спільнота повинні виробити серйозну і потужну економіко-соціальну, рекреаційну та культурну пропозицію Криму, щоб створити новий потужний кримський проект в лоні української державності", – резюмував політолог.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Нагадаємо, сьогодні в Криму проходить нелегітимний референдум, на який винесли два наступних питання : 1. Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації? 2. Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

 Для проведення плебісциту по всьому півострову сформовані 27 територіальних виборчих комісій та 1205 дільничних комісій, які розпочали роботу сьогодні о 8:00.

 Як повідомляв УНН раніше, США, європейські країни, офіційний ЄС, міжнародні інститути, ОБСЄ та інші міжнародні організації, чинна влада України не визнають референдум законним і легітимним. Також референдум визнаний незаконним авторитетною міжнародною правової інституцією – Венеціанською комісією. В.о. президента України Турчинов закликав кримчан бойкотувати незаконний референдум.

 Джерело: УНН

Читайте також: