fbpx
Політика

Ситуація в Україні може серйозно вплинути на авторитет РФ, – Керрі

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі прокоментував напружену ситуацію в Україні. Зокрема, американський дипломат закликав Кремль до деескалації ситуації в Україні. В іншому випадку, попередив Джон Керрі, ситуація в Україні надасть «глибокий вплив» на подальші відносини США та Російської Федерації. Слова Джона Керрі передає РИА Новости.

 «Якщо Російська Федерація не вживе негайних і конкретних кроків для того, щоб забезпечити деескалацію напруженості, то вплив цієї ситуації на відносини США і Росії і на міжнародний авторитет Росії буде дуже глибоким», – заявив Джон Керрі.

 Держсекретар США зазначив, що раніше в телефонному режимі провів переговори зі своїми колегами з усього світу. Зокрема, пояснив дипломат, йшлося про координацію подальших кроків в «українському питанні».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Ми єдині в наших оцінках і будемо тісно працювати разом», – запевнив Джон Керрі.

  Держсекретар США сказав, що міжнародне співтовариство «хоче підтримати Україну та її народ в цей історичний час». Після цього Джон Керрі повідомив, що вже в найближчі дні пройдуть термінові консультації щодо ситуації в Україні. Зокрема, «українське питання» обговорить Рада безпеки ООН та ОБСЄ.

 Керрі нагадав, що Росія є провідним членом Ради безпеки ООН та ОБСЄ. На думку Керрі, російська сторона може активно брати участь і домагатися того, щоб її інтереси іншої сторони брали до уваги. За словами держсекретаря США, у Вашингтоні визнають зв’язки між Україною і Росією, а також згодні з стурбованістю Кремля з приводу етнічних росіян в сусідній країні.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 «Таку стурбованість можна і потрібно вирішити таким шляхом, що не порушує територіальну цілісність і суверенітет України, шляхом прямого контакту з урядом України», – підсумував Керрі.

Читайте також: