fbpx
Економіка

Німеччина збільшить фінансову допомогу для України

У міністерстві з питань економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччини планують на 20 мільйонів євро збільшити розмір допомоги для України. Таке рішення міністерства викликано необхідністю підтримки реформ в Україні. Свої коментарі з приводу фінансової допомоги для України висловив Герд Мюллер, міністр з питань економічного співробітництва та розвитку ФРН. Слова німецького міністра передає «Українська правда».

 «Поштовхом» для такого рішення Берліна стала зміна влади, що відбулася в Україні. Саме після цього в міністерстві з питань економічного співробітництва Німеччини збираються майже в два рази збільшити допомогу для України.

 «Дуже важливо терміново вжити заходів з метою підтримки українських реформаторських сил», – пояснив глава відомства.

 Герд Мюллер вважає, що потрібно подбати і про умови життя людей. За його словами, умови життя людей в «структурно слабких» областях України повинні «швидко і очевидно покращитися».

 Як запевнив міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини, розмір фінансової допомоги для України планується збільшити на 20 мільйонів євро. Варто відзначити, що минулого року розмір фінансової допомоги для України склав 21,5 мільйона євро.

 У першу чергу уряд Німеччини збирається асигнувати свої кошти на державну програму, яка надасть сприяння розвитку середнього та малого бізнесу в Україні. Крім того, в Німеччині хочуть направити свої кошти і на консультування міністерства фінансів України. Як стало відомо, додаткові кошти в Берліні планують направити і на поліпшення систем охорони здоров’я та освіти в Україні.

 Герд Мюллер розповів, що в Німеччині планується відкрити і нову стипендіальну програму. Дана програма буде відкрита за допомогою «Східного комітету німецької економіки».

Читайте також: