fbpx
Політика

Турчинов попередив Кремль, що Україна буде захищатися

Виконуючий обов’язки президента України Олександр Турчинов поспілкувався з керівником Державної думи Російської Федерації Сергієм Наришкіним. Зокрема, Олександр Турчинов попередив російське керівництво, що Україна буде захищатися. Слова Турчинова передає РБК-Україна.

 «Я був змушений під ранок говорити з російським керівництвом. Я говорив з головою Держдуми Росії паном Наришкіним, де чітко акцентував на агресивних погрозах російських військових», – заявив Турчинов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 В.о. президента України сказав спікеру Держдуми, що українські військовослужбовці діють відповідно до Конституції. Турчинов попередив, що українська армія захищатиме свою країну. За словами Турчинова, спроби російських військовослужбовців атакувати військові містечка є «прямою військовою агресією проти України».

 Нагадаємо, що раніше російські війська зажадали від української сторони покинути військові містечка. «Керівник Північнокавказького Військового округу зробив ультиматум українським військовослужбовцям, щоб вони роззброїлися і покинули місця дислокації. Ультиматум був до 5:00 годин ранку», – підкреслив Турчинов.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Відзначимо, що напади на українські військові містечка о 5:00 ранку так і не відбулося. Незважаючи на це, додав Турчинов, ситуація в країні є вкрай напруженою.

Читайте також: