fbpx
Політика

Медведчук невдоволений тим, що Вашингтон не вибачився перед Україною за слова Нуланд

Віктор Медведчук сильно обурений тим, що влада США так і не вибачилися перед українською стороною за інцидент, в епіцентрі якого опинилася Вікторія Нуланд, помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії. Таку думку Віктор Медведчук написав у блозі.

«На європейському зовнішньополітичному фронті стався черговий скандал», – заявив політик.

Медведчук нагадав, що раніше українські ЗМІ оприлюднили записи телефонних розмов чиновників з США, які обговорювали можливість участі представників ООН для вирішення питання з Україною.

«Для того щоб (висловлюючись куди більш м’яко, ніж прозвучало в оригіналі) дати ЄС під зад», – зазначив Медведчук, пояснивши роль ООН в «українському питанні».

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

На думку політика, Європейський союз через цю справу «отримав черговий ляпас» від офіційного Вашингтона. Медведчук підкреслив, що в ЄС ледве встигли оговтатися від скандалу, який вибухнув через прослуховування канцлера Німеччини. Після скандалу з Нуланд представник Держдепу США був змушений завіряти Брюссель «у вічній дружбі, взаємній повазі і злагоді».

Варто відзначити, додав політик, що Вікторія Нуланд незабаром зв’язалася з колегами з ЄС і принесла свої вибачення за вищезгаданий коментар. Втім, міркує Медведчук, одними протокольними вибаченнями цей дипломатичний скандал не вдасться «зам’яти».

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

«Примітно, що перед офіційним Києвом ніхто навіть і не подумав вибачатися», – дивується політик.

Крім того, українські опозиціонери, які «кричали про демократичні принципи США», також мовчать. За словами Медведчука, «експансіонізм офіційного Вашингтона» зараз набирає обертів. Політик вважає, що США починає переходити «від панування на морі і доктрини "Особливого призначення"» до світової експансії.

Як зазначив Медведчук, зараз у Вашингтоні розуміють, що справу з Нуланд потрібно «зам’яти». Саме тому, запевнив політик, в Держдепі США «звично» списують все на руку Росії.

Читайте також: