fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. У МВС розповіли, які спецзасоби використовувалися на Грушевського

Представники міністерства внутрішніх справ України надали офіційний список спецзасобів, які правоохоронці використовували під час зіткнень на вулиці Грушевського в Києві. Про це стало відомо від народного депутата України Леоніда Ємеця (фракція «Батьківщина»). Зокрема, таку інформацію опозиціонер повідомив на своєму профілі в соцмережі Facebook, пославшись на офіційні дані МВС.

«Міністерство внутрішніх справ надало офіційний перелік спецзасобів, які використовувалися міліціонерами на вулиці Грушевського», – написав Леонід Ємець.

Також народний депутат сказав, що є підставою для порушення кримінальної справи в питанні використання спецзасобів.

«Якщо у вас є факти використання правоохоронцями іншого, відсутнього в переліку спеціального спорядження, це вже підстава для порушення кримінального провадження», – пояснив Ємець.

Під час зіткнень на Грушевського з 19 січня 2014 року співробітники підрозділів та органів МВС були екіпіровані наступними спецзасобами: засобами індивідуального захисту (бронежилети, протиударні шоломи, комплекти захисту ніг і рук, протиударні щити); засобами для активної оборони (пластикові або гумові кийки, електрошокові пристрої, наручники, балончики з препаратами подразнюючої та сльозоточивої дії, ручні газові гранати, патрони і спеціальні пристрої для них, забезпечені гумовими чи аналогічними снарядами несмертельної дії).

Крім того, для запобігання масових заворушень і групових порушень громадського порядку правоохоронці були забезпечені світлошумовими гранатами, протигазами, димовими гранатами, бронемашинами, водометами та іншими спеціальними транспортними засобами.

«Під час вищевказаних подій працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ України не були озброєні і відповідно не застосовували вогнепальну зброю або снайперські гвинтівки», – запевнили в МВС.

Читайте також: