fbpx
Політика

Опозиція закликала прибрати міліцейські барикади з центру Києва

 Як повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», опозиційні сили звернулися до міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та в.о. голови КМДА Анатолія Голубченка з вимогою продемонструвати, на підставі яких документів здійснюється блокування вулиці Грушевського і прилеглих до неї вулиць.

 Депутат партії «Батьківщина» Андрій Парубій нагадав, що глава МВС досить часто говорить про те, що через Майдан заблокований центр столиці. Однак, як зазначив Парубій, кожен громадянин може спокійно зайти або вийти з Майдану.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Всі розуміють, що там проходить мирний протест і зустрічі з депутатами. Що відбувається на перекритій «Беркутом» вулиці Грушевського – незрозуміло», – сказав депутат.

 За його словами, Майдан готовий надати декілька сотень добровольців із загонів самооборони, які б підтримали б комунальників при розчищенні центральних вулиць Києва.

 Водночас, інший депутат «Батьківщини», Володимир Бондаренко, заявив, що перекриття вулиць обмежує права громадян, які не можуть пройти по них. Як він повідомив, депутати зібрали вже більше 70 відповідних скарг від громадян, які вже готують звернення до судів.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 При цьому Андрій Парубій додав, що ДАІ продовжує блокувати під’їзд до Майдану спецтехніки для очищення біотуалетів та вивезення сміття. Він запевнив, що якщо ситуація не зміниться, то всі біотуалети привезуть в управління ДАІ, додому до керівництва міліції і на Банкову.

Читайте також: