fbpx
Право

З 2016 року в Росії припинять видавати паперові паспорти

Незважаючи на те, що в Росії раніше планувалося припинити видачу паперових паспортів з 2025 року, Федеральна міграційна служба пропонує припинити зробити це вже з 2016 року. Якщо таке рішення буде прийнято, звичні росіянам паперові паспорти припинять своє існування і засвідчувати особу громадянина РФ будуть електронні пластикові карти.

Раніше передбачалося, що кожен громадянин Російської Федерації зможе вибирати який документ йому отримувати, паперовий або електронний, тепер цього права не буде.

Перші видачі пластикових карт в тестовому режимі почнуться з середини 2015 року, це торкнеться тільки деяких регіонів, які будуть визначені урядом в якості пілотних. Старі паспорти продовжать зберігати свою юридичну силу аж до закінчення терміну їх дії.

«Паспорт громадянина РФ, що засвідчує особу громадянина РФ на території РФ, як основний документ, що посвідчує особу громадянина РФ, зберігає юридичну силу протягом терміну його дії до заміни на посвідчення особи», – йдеться у доопрацьованій версії законопроекту.

З 2016 року в Росії припинять видавати паперові паспорти (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: