fbpx
Політика

«Україна повинна будувати продуктивні партнерські відносини одночасно з Росією та ЄС», – експерт

 Оптимальною моделлю для подальшого розвитку України є одночасно продуктивні партнерські відносини з Євросоюзом і Росією. Про це під час круглого столу розповів український політолог Володимир Фесенко.

 «Оптимальним варіантом для України є просунуті партнерські відносини і з Європейським союзом, і з Російською Федерацією. Це оптимальна модель розвитку для нас», – запевнив політолог.

 У той же час Володимир Фесенко стверджує, що якщо частина представників Євросоюзу не заперечує проти «тристоронньої моделі», то офіційна Москва категорично відкидає такий варіант.

 «Якщо хоча б частина європейських політиків каже, що не проти цього, то в Росії нам кажуть категоричне "ні", заявляють: "Ви хочете сидіти на двох стільцях"», – підкреслив український політолог.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Володимир Фесенко впевнений, що саме така «тристороння партнерська модель» сьогодні є найприйнятнішою для України. У тому числі, міркує експерт, якщо дивитися з точки зору збереження єдності української держави.

 За його словами, зараз частина України «дивиться» у бік Європейського союзу, а інша частина – у бік Росії.

 «Як утримати єдність – сидіти на двох стільцях. Інша справа, що це не просто», – підкреслив політолог.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Володимир Фесенко зазначив також, що Україна певною мірою йде до Європи не сама. На його думку, Україну в Євросоюз «штовхає» Росія.

 «У багатьох аспектах європейський вибір України визначається досить жорсткою позицією Росії. Росія штовхає Віктора Януковича в бік Європи», – підсумував Володимир Фесенко.

 Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським союзом уже в листопаді – під час саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: