fbpx
Інновації

У Дніпропетровську буде спільний проект з NASA – Вілкул

 Віце – прем’єр – міністр України Олександр Вілкул прокоментував відкриття у Дніпропетровську центру інноваційних технологій «Парк ракет». На його думку, це, з одного боку, є даниною пам’яті вітчизняним ракетобудівникам, а, з іншого боку, – це інвестиції в українську молодь і в майбутнє науки.

 «Майбутнє України – за високими технологіями», – підкреслив віце – прем’єр.

 За словами чиновника, такі проекти робляться для того, щоб в Україні з’явилися «нові Янгелі, Макарови і Конюхови, які будуть підкорювати космічні висоти».

 Вілкул зазначив, що на території парку діє музейний комплекс. Із музейних експозицій будь-який бажаючий може дізнатися про розвиток ракетобудування, історії освоєння космосу і сучасних технологіях.

 «Зараз ведуться переговори з NASA. Я думаю, що буде зроблена спільна експозиція, в тому числі і навчальні програми для української молоді», – додав віце – прем’єр.

 Олександр Вілкул також відзначив значення досягнень «ракетників» з Дніпропетровська у розвитку України: «Космос буває не тільки військовий, але і мирний. Сьогодні завдяки Південмашу і КБ "Південне" Україна входить до сімки космічних держав світу, що мають повний цикл виробництва».

 Чиновник нагадав, що Дніпропетровськ, в якому проводилися космічні та військові ракети, дуже довго був закритим містом. Після відкриття «Парку ракет», підкреслив віце – прем’єр, всі бажаючі зможуть побачити не копії, а справжні ракети.

 «Разом з цим ми відкрили місто, завдяки якому Україна і є космічною державою», – додав Вілкул.

 Віце – прем’єр розповів, що за 70 років «Південмаш» і КБ «Південне» створили 4 покоління ракет, понад 400 супутників і 72 типи космічних апаратів. На його думку, зараз Дніпропетровськ залишається центром ракетобудування України, а також успішно реалізує спільний космічний проект з Бразилією.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: