fbpx
Політика

Лідер “Хезболли” звинуватив Ер-Ріяд в спробі зриву “Женеви-2”

Лідер ліванського шиїтського руху "Хезболла" Хасан Насралла звинуватив владу Саудівської Аравії в спробі зірвати женевську мирну конференцію щодо Сирії.

"Світ став розуміти, що військового вирішення сирійської кризи бути не може і що вихід може бути тільки політичним, за допомогою діалогу без попередніх умов. Однак Саудівська Аравія все ще не рада перспективі політичного рішення конфлікту в Сирії", – сказав Насралла кореспонденту ліванської газети.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За словами лідера "Хезболли", Ер-Ріяд вже вичерпав усі доступні йому засоби, зокрема, такі, як відправка десятків тисяч своїх бійців до Сирії, для повалення сирійського президента Башара Асада. "Бійці зробили все можливе, щоб розтрощити режим, проте не змогли досягти якихось результатів", – зазначив Хасан Насралла і додав, що до теперішнього часу, у світлі розбіжностей між керівництвом опозиції і  бунтівниками, що б’ються в Сирії, а також звільнення військами Асада ряду районів країни, перспектива військового вирішення сирійської кризи зійшла нанівець.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Тому, на думку лідера руху "Хезболла", продовження вимоги військового вирішення проблеми призведе тільки до продовження боїв, до жертв і руйнувань, а також негативно позначиться на сусідніх країнах.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: