fbpx
Спорт

Мутко: «Склад збірної Росії після Олімпіади-2010 оновлений на 80 відсотків»

Міністр спорту Росії Віталій Мутко на нараді у президента країни Володимира Путіна заявив, що до сочинської Олімпіади склад російської збірної змінений на 80 відсотків порівняно із зимовими іграми у Ванкувері 2010 року.

Він повідомив, що в процесі підготовки беруть участь по дві -три команди в основних видах спорту і в даний час готуються в загальній складності 363 спортсмени. Віталій Мутко запевнив, що після провальних для Росії олімпійських ігор у Ванкувері були зроблені організаційні висновки і тепер у зимових видах спорту працюють вісім нових керівників спортивних федерацій.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Склад нинішньої олімпійської збірної Росії міністр назвав «сплавом молодості і досвіду». За словами міністра, до збірної прийшли десятки молодих людей, зокрема, в біатлоні, лижах, фігурному катанні тренуються 15 -, 17 -, 19-річні юнаки та дівчата, при цьому, «збережений потенціал досвідчених спортсменів», уточнивши, що в команді залишилися Зубков, Демченко, Плющенко, Зайцева.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Глава російського спорту стверджує, що на даний момент для підготовки команди «зібрані кращі російські та іноземні тренери». «До підготовки залучено 94 іноземці, перші старти в сезоні підтверджують правильність такого рішення», – вважає Мутко. Також він додав, що задоволений спільною роботою з біохіміками, вченими, інженерами, медиками, які допомагають вітчизняним атлетам досягти кращих результатів у Сочі.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: