fbpx
Політика

Влада збагатилася на 26 млрд завдяки пенсійній реформі – Купрейчук

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Ірина Купрейчук представила в парламенті законопроект щодо змін у пенсійному законодавстві, яким опозиція пропонує скасувати пенсійну реформу і повернути діючий раніше вік виходу на пенсію.

За її словами, всі депутати, які працюють на округах, знають, що пенсійна реформа є найбільшою ганьбою України.

Як зазначила Купрейчук, проаналізувавши результати пенсійної реформи, вдалося з’ясувати, що за останній рік українська влада обікрала при її допомозі пенсіонерів на 26 мільярдів гривень.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Також вона звернула увагу на те, що влада так і не виконала головну обіцянку про підвищення пенсій.

«9 500 000 пенсіонерів в Україні отримують сьогодні пенсії нижчі, ніж 1200 гривень, це менше, ніж провладні депутати витрачають на один свій сніданок», – заявив Ірина Купрейчук. 

Як вона повідомила, ніякого поліпшення в цьому питанні не передбачається, тому що дефіцит Пенсійного фонду становить більше 64 мільярдів гривень і цього року вже перевищив у два рази, запланований у Держбюджеті показник.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Депутат виступає за те, щоб жінкам повернули можливість виходу на пенсію в 55 років і скоротили страховий стаж на 10 років.

На її думку, запропонований опозицією законопроект дозволить повернути довіру громадян до пенсійної системи і врятує Пенсійний фонд від повного банкрутства.

Читайте також: