fbpx
Право

Суд переніс засідання у «справі ЄЕСУ і Тимошенко»

Київський районний суд міста Харкова поінформував екс-прем’єра Юлію Тимошенко про перенесення засідання. Відзначимо, що засідання харківського суду у «справі ЄЕСУ» має відбутися сьогодні о 15:00. Зокрема, суд мав розглянути справу про так звані «усні вказівки», які Юлія Тимошенко давала посадовим особам корпорації «Єдині енергетичні системи України». Про це повідомили в прес-службі Юлії Тимошенко.

Згідно з наявними даними, засідання у «справі ЄЕСУ» вирішили перенести через хворобу судді Костянтина Садовського, який головує у цій справі. Про місце і час наступного засідання у «справі ЄЕСУ» суд зобов’язаний повідомити Юлію Володимирівну додатково.

Варто відзначити, що засуджена екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вже неодноразово вимагала від суддів закрити справу про корпорації «Єдині енергетичні системи України». Екс-прем’єр заявляла про фальсифікації.

Нагадаємо, що Міністерство оборони Росії направило до господарського суду Києва позов про виплату Україною 3,239 мільярда гривень за боргами корпорації ЄЕСУ. Крім того, російська сторона в якості відповідача зажадала залучити, крім Кабінету міністрів, і державне казначейство України. Додамо, що корпорація ЄЕСУ в цій справі фігурує в якості 3-ї особи.

Як стверджує позивач, цей конфлікт виник ще наприкінці 1990 років. За його словами, тоді корпорація ЄЕСУ на чолі з Юлією Тимошенко не виконала договір 1997 року про постачання цією корпорацією продукції для міністерства оборони Росії. Додамо, що зобов’язання за цим договором був гарантовані Кабінетом міністрів України на чолі з «опальним» Павлом Лазаренком.

Сама Юлія Тимошенко вже неодноразово відмовлялася не тільки від етапування для участі в засіданні суду, але і від дачі показань за допомогою відеоконференції.

За матеріалами: tymoshenko.ua

Читайте також: