fbpx
Політика

У Саратові відсторонений від богослужіння священик, який назвав ім’я дитини “жидівським”

Як повідомили на сайті Саратовської єпархії, митрополит Саратовський і Вольський Лонгін своїм указом наклав двомісячну заборону на богослужіння на священика Духосошественського собору в Саратові Андрія Євстигнєєва.

"Справжнім визначенням Ви, священику Андріє Євстигнєєв, за поведінку, несумісну з саном священнослужителя, і грубість у поводженні з парафіянами забороняєтеся в священнослужінні з 9 жовтня 2013 року строком на 2 місяці. Перебуваючи в стані заборони, Ви втрачаєте право носити рясу і наперсний хрест, викладати віруючим благословення і здійснювати богослужіння і треби ", – йдеться в указі саратовського митрополита.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше в прес-службі Російського єврейського конгресу повідомили ЗМІ, що  сім’я, яка проживає у Саратові, звернулася в місцеве управління Слідкому Росії із заявою про притягнення священика кафедрального собору Зішестя Святого Духа Євстигнєєва до кримінальної відповідальності за ст.282 КК (збудження ненависті).

Як пояснили в Російському єврейському конгресі, даний священик під час хрещення дитини назвав вибране за святцями ім’я для дівчинки "жидівським". Батьки і родичі дівчинки угледіли в цьому склад кримінального злочину. Ім’я дитини не повідомляється. За словами представника конгресу, члени сім’ї дівчинки мають "пряме відношення до єврейського етносу по материнській лінії" і тому визнали висловлювання священика принижуючим гідність за ознакою національності.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У Саратові відсторонений від богослужіння священик, який назвав ім’я дитини "жидівським" (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: