fbpx
Політика

КНДР підозрюють у підготовці до нових ядерних випробувань

Американо-південнокорейський інтернет-портал 38 North повідомив, що на ядерному полігоні Пунгері в Північній Кореї побудовані нові входи в західний і південний тунелі.

З посиланням на вчених з американо-корейського університету Джона Хопкінса, що проаналізували дані з супутника, портал повідомляє, що земляні роботи біля південного і західного тунелів ведуться, можливо, для завершення нових підземних комунікацій, призначених для майбутніх ядерних випробувань. Крім того, додатковий тунель може бути призначений для вентиляції.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На порталі представлені фотозображення, датовані 27 вересня, які показують, що біля західного тунелю де, як передбачається, були проведені ядерні випробування в 2009 і 2013 роках, тривають земляні роботи, а навколо входу видно відвали ґрунту.

"Побоювання, що КНДР проведе четверті за рахунком ядерні випробування, підтверджуються тим, що на об’єкті тривають розкопки", – заявив редактор порталу Джоел Віт.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, в 2005 році Північна Корея оголосила себе ядерною державою і з тих пір провела кілька підземних ядерних випробувань, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: