fbpx
Політика

Сергій Наришкін відклав свій візит в Україну

 Спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін відклав свій візит до України, де планував брати участь в 11-му засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Федеральних зборів РФ.

Як повідомили журналістам у четвер у прес-службі Держдуми РФ, робоча поїздка С. Наришкіна до Дніпропетровська для участі в засіданні Міжпарламентської комісії була запланована на 31 жовтня.

"Голова Державної Думи Сергій Наришкін прийняв рішення відкласти поїздку до України для участі в 11-му засіданні Міжпарламентської комісії зі співробітництва Федеральних зборів РФ і Верховної ради України", – йдеться в повідомленні прес -служби ДД.

Попереднє, 10-е, засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва між двома парламентами відбулося у Воронежі в травні 2012 року.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Між тим, як повідомило у четвер "Інтерфаксу" інформоване джерело, російсько-українські контакти на вищому рівні не перериваються, оскільки, як відомо, в четвер у Мінську пройде двостороння зустріч президентів Росії і України.

Раніше помічник президента РФ Юрій Ушаков повідомив журналістам, що президенти РФ і України Володимир Путін і Віктор Янукович "на полях" засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав у четвер в Мінську обговорять питання, пов’язані з планами України про асоціацію з Європейським союзом.

"Я думаю, що це питання (підписання Україною угоди – ІФ) нависає над усім комплексом наших відносин і, природно, президент в тій чи іншій мірі торкнеться його", – сказав Ю. Ушаков на брифінгу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Очікується, що Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в кінці листопада 2013 року, якщо встигне виконати поставлені ЄС умови.

На початку жовтня на Балі В. Путін вже заявив, що можливе підписання Україною договору про вільну торгівлю з ЄС не вплине на відносини з Росією в політичній сфері, але зажадає від Москви введення захисних економічних заходів. Тоді ж В. Путін висловився за проведення міжурядових консультацій перед підписанням Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: