fbpx
Політика

У Німеччині всерйоз стурбовані повідомленнями про прослуховування США телефону Меркель

Представник уряду Німеччини заявив, що влада отримала інформацію про те, що мобільний телефон канцлера Ангели Меркель прослуховувався американськими спецслужбами. Звідки були отримані відповідні дані, не повідомляється, в той же час, США дані звинувачення заперечують.

Напередодні стало відомо, що між канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом США Бараком Обамою відбулася телефонна розмова на цю тему. "Канцлер дала зрозуміти, що вона такі дії, якщо дані виявляться правдою, не схвалює і вважає абсолютно неприйнятними", – зазначив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт (фото).

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Глава кабінету міністрів висловив надію на те, що "американська влада проллє світло на те, в яких масштабах велося прослуховування щодо Німеччини", і чи велася взагалі, вказує Зайберт. За його словами, Меркель зажадала " відповісти на ті питання, які федеральний уряд задав ще кілька місяців тому".

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Влада Німеччини заявляє, що якщо повідомлення про прослуховування мобільного телефону канцлера підтвердяться, це може серйозно підірвати довіру Берліна до Вашингтону: "Такі дії мають бути припинені". Пізніше прес-секретар Білого дому Джей Карні прокоментував дану ситуацію, спростувавши твердження представника уряду ФРН.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: