fbpx
Політика

Графа «проти всіх» – за і проти

Як вважає спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, введення у виборчі бюлетені графи «проти всіх» сприятиме підвищенню явки на виборах , а також дозволить отримати більш вірну картину стану суспільства.

«Як мені здається, наявність графи «проти всіх» допоможе підвищити явку. Коли всі громадяни почнуть розуміти, що на виборах буде врахований будь-який голос, то вже не буде стандартної відмовки: я не пішов, бо не хочу голосувати ні за кого», – сказала Матвієнко в інтерв’ю «Комсомольській правді».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Нагадаємо, що минулого тижня, група сенаторів на чолі з Матвієнко, внесла до Держдуми на розгляд законопроект про повернення графи «проти всіх», яка раніше була скасована в 2006 році. Як вказується в законопроекті, цей рядок на виборах до Держдуми буде присутній в обов’язковому порядку. Чи потрібна ця графа на регіональних виборах, вирішуватимуть самі регіони.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За словами Валентини Матвієнко, це напевно дасть «найбільш чітку, точну картину стану російського суспільства».

«Це дасть картину того, яким насправді є протестний рівень в країні. Скільком людям дії влади не подобаються, і які партії реально підтримуються населенням», – зазначила спікер Ради Федерації.

Графа «Проти всіх» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: