fbpx
Економіка

На французькій АЕС стався аварійний викид отруйного газу

На розташованій у департаменті Приморська Сена на березі Ла-Маншу атомній станції Penly стався аварійний викид охолоджуючого газу – фреону. Як повідомляється, витік стався в одному з допоміжних корпусів, що знаходиться в безпосередній близькості з реактором. За припущеннями фахівців, викид стався через несправність компресора і супроводжувався невеликим задимленням.

Після інциденту весь персонал даного корпусу був евакуйований, в той же час, інші будівлі АЕС, включаючи реакторну частину, продовжують функціонувати в штатному режимі. Місцева влада повідомила, що фахівцям вдалося швидко впоратися з позаштатною ситуацією, вони максимально швидко усунули поломку до приїзду пожежно-рятувальної бригади.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

На даний момент в районі аварії ведеться забір проб, проводяться спроби встановити, скільки криогенного газу, шкідливого для навколишнього середовища, потрапило в атмосферу, а також з’ясувати причину аварії. АЕС Penly була запущена в роботу в 1990 році, на ній діють два реактори потужністю по 1,3 тисячі МВт, для охолодження яких використовується морська вода.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: