fbpx
Література

Автобіографія Морріссі побила рекорд продажів

Мемуари британського музиканта Морріссі, видані тиждень тому, продані у Великобританії тиражом близько 35 000 копій. Ця автобіографія обійшла за кількістю продажів третю книгу про життя Бріджит Джонс «Без розуму від цього хлопчиська», написану Хелен Філдінг, і посіла перше місце в списку бестселерів.
 
Ставши абсолютним лідером за кількістю проданих копій серед усіх книг британських письменників, мемуари Морріссі зайняли лідируючу позицію і в рейтингу творів, написаних музикантами. Автобіографія Морріссі зрушила з п’єдесталу пошани книгу Кіта Річардса «Життя».
 
Зараз історія про життя Морріссі поширюється тільки на території Європи і країн Співдружності. Про видання в США переговори тільки ведуться, поки договір з жодною друкарнею не уклали.
 
Деякі недружелюбно налаштовані критики стверджують, що автобіографія Морріссі стала такою популярною не стільки через описи розквіту і розпаду групи The Smiths, скільки через детального викладу відносин автора мемуарів з партнером по колективу – гітаристом Джонні Марром. У своїй книзі Морріссі вперше підтвердив чутки про свою бісексуальність, а публіка «ласа на полуничку», впевнені злостивці.

 

Морріссі (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: