fbpx
Економіка

Сума інвестицій, внесених до статутного капіталу підприємств Голосіївського району, становить більше 44 млн гривень

 

З початку року до ДПІ у Голосіївському районі звернулось 8 підприємств з проханням здійснити відмітку на інформаційних повідомленнях про фактичні внесення іноземної інвестиції до статутного капіталу підприємств, які знаходяться на обліку

 Створення сприятливого інвестиційного клімату столиці – одне з першочергових завдань, визначених Стратегією розвитку м. Києва до 2025 р. У документі прописана низка заходів, необхідних для реалізації плану. Серед найважливіших: відміна та скорочення адміністративних процедур, оновлення програми сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, створення геоінформаційної системи для інвесторів та бізнесу.

 Активна підтримка інвестиційної привабливості української економіки на всіх рівня дає неабиякі результати. З початку року cума інвестицій, внесених до статутного капіталу підприємств Голосіївського району, становить більше 44 млн гривень.

 Значну роль у зростанні інвестицій відіграє розвинене правове поле для інвестування, адже необхідні гарантії діяльності для інвесторів передбачені чинним законодавством. Варто підкреслити, що Законом України „Про режим іноземного інвестування” для іноземних інвесторів в Україні встановлено національний режим, тобто надані рівні умови діяльності із вітчизняними інвесторами. До того ж Закон передбачає, що у випадку припинення інвестиційної діяльності іноземному інвестору гарантується повернення його інвестиції в натуральній формі або у валюті інвестування без сплати мита, а також доходів від інвестицій у грошовій або у товарній формі.

 З метою стимулювання інвестиційного клімату в Україні Міністерством доходів і зборів впроваджено сервіс щодо моделей господарських операцій підприємств з іноземними інвестиціям. На звернення підприємств з іноземними інвестиціями Міндоходів повідомляє про податкові ризики, якщо такі виявлені під час аналізу моделі господарської операції. Відповідне звернення можна подати у паперовому вигляді або засобами електронного зв’язку з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу.

За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів в Києві

Читайте також: