fbpx
Політика

Ми зацікавлені в реалізації масштабних інфраструктурних проектів – Вілкул

 Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час зустрічі з послом Словаччини Павлом Гамжиком повідомив, що їхня зустріч напередодні саміту у Вільнюсі грає велику роль для України і доводить зацікавленість країн-членів Євросоюзу в подальшій імплементації Угоди про асоціацію.

За словами Вілкула, підписання Угоди про асоціацію дозволить Україні вийти на абсолютно новий рівень політичних і торговельно-економічних відносин з країнами Європи.

«Впровадження європейських стандартів, усунення бар’єрів на шляху торговельно-інвестиційних потоків між Україною та ЄС підвищить привабливість нашої країни для іноземних інвесторів. Підтримка Словацької Республіки в цьому питанні дуже важлива», – додав він.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

У рамках зустрічі сторони обговорили низку важливих питань, щодо розвитку інфраструктури, а також транспортної та торговельно-економічних областей. Зокрема, як заявив Олександр Вілкул, Україна зацікавлена ​​в реалізації масштабних інфраструктурних проектів, оскільки це дозволить Європі по-новому відкрити Україну і надасть можливість для реалізації масштабних проектів з вантажоперевезень і логістики.

«Україна є сполучною ланкою між країнами ЄС і Росією в розвитку логістичного потенціалу та транзитних можливостей країн-учасників проекту широкої залізничної колії», – зазначив Олександр Вілкул.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

У зв’язку з цим він нагадав про проект будівництва ширококолійної залізниці за маршрутом Москва-Відень. За його словами, це один з спільних інфраструктурних проектів, в якому беруть участь Україна і Словаччина. Як відомо, дана залізниця буде проходити через територію Росії, України, Австрії та Словаччини.

При цьому посол Словаччини Павло Гамжік заявив, що Словаччина також зацікавлена ​​в реалізації цього проекту.

Читайте також: