fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Представники азербайджанського посольства зустрілися з Зейналовим

Представники азербайджанського посольства в Москві зустрілися у СІЗО з Орханом Зейналовим, якого підозрюють у вбивстві 25-річного жителя московського району Бірюльово Єгора Щербакова.
 
"У ході зустрічі консул Фуад Алієв разом з радником посольства Агаларом Атамоглановим роз’яснили затриманому громадянину Азербайджану Орханові Зейналову його права. Також з ним була проведена бесіда, в ході якої йому повідомили про те, що посольство вже уклало договір з правозахисником В. І. Анікушкіним і перекладачем Д. Дадашевою, які і будуть захищати його права в суді. Сам же підозрюваний повідомив про те, що в день затримання, а також у період його перебування в СІЗО, щодо нього були застосовані заходи фізичного впливу, також, за словами Зейналова, він помітив і інші прояви необгрунтовано жорстокого поводження з ним" , – коментує ситуацію посольство Азербайджану в Москві.
 
Крім цього в посольстві Азербайджану додали, що адвокат Зейналова Анікушин вже встиг подати кілька клопотань про проведення опосвідчення обвинуваченого з метою виявлення тілесних ушкоджень. Також була подана апеляція щодо зміни запобіжного заходу щодо обвинуваченого.
 
Представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін назвав виправданими жорстокі заходи щодо громадянина Азербайджану в ході його затримання.
 
Нагадаємо, що в ніч на 10 жовтня в московському районі Бірюльово був убитий 25-річний місцевий житель Єгор Щербаков. Дана подія викликала бурю емоцій у місцевих жителів, які вийшли на вулиці і вимагали від правоохоронців якнайшвидшого розслідування справи. У ході масових заворушень жителі Бірюльово штурмували місцеву овочеву базу, на якій працював передбачуваний вбивця Орхан Зейналов.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 

Затримання Орхана Зейналова (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: