fbpx
Політика

Дагестанці стали донорами крові для постраждалих під час вибуху жителів Волгограда

Як повідомив міністр у справах національностей та козацтва Волгоградської області Сергій Чернов, понад 30 представників дагестанської громади стали першими донорами, які прийшли в Волгоградський обласний центр переливання крові для того, щоб здати свою кров для поранених при вибуху.

«Всього більше 60 осіб – представники більше 10 національностей: казахи, чеченці, узбеки, осетини, кабардинці, балкарці та інші – здали сьогодні кров. Це люди, які сприйняли горе всіх постраждалих як свою особисту трагедію. Вони відразу ж відгукнулися на заклик про допомогу, умовляти нікого не довелося», – сказав Чернов журналістам.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

А один з тих, хто прийшов віддати свою кров – тренер з вільної боротьби Наріман Шабанов, сказав: «Це велика трагедія. Немає у дагестанців, у мусульман такого, щоб підривати людей. Я просто не міг сьогодні не прийти і не допомогти тим, чим можу – своєю кров’ю».

За інформацією від медичних служб, в понеділок відразу ж після вибуху, обласний центр переливання крові видав у лікарні велику кількість матеріалів, зокрема, вісім літрів еритроцитної маси і три літри плазми. Заступник головного лікаря центру переливання крові Ольга Павлюкова повідомила, що серед постраждалих є пацієнти з дуже рідкісною, третьої негативною групою крові і додала, що банк крові необхідно поповнити. І буквально наступного дня близько 250 волгоградців здали понад 100 літрів крові.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: