fbpx
Політика

Посольство Великої Британії в Ірані незабаром відновить свою роботу

 Великобританія та Іран повідомили про те, що вже у найближчому майбутньому відновлять роботу своїх дипмісій. На представлення тимчасових повірених виділено вісім днів. Головною метою повірених буде поновлення двосторонніх відносин.

 "У ході спілкування міністрів закордонних справ Великобританії та Ірану в Нью – Йорку, було одноголосно вирішено, що на даному етапі необхідно призначити тимчасових повірених у справах обох держав, що в майбутньому сприятиме відновленню дипломатичних відносин", – коментує ситуацію прес – секретар МЗС Ірану.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Основною місією повірених буде вибудовування двосторонніх відносин. Також було відзначено, що вони не будуть знаходитися в Тегерані і Лондоні на постійній основі. У їхніх планах виключно тимчасові регулярні візити до столиці Ірану і Великобританії.

 Нагадаємо, що Лондон офіційно оголосив про закриття диппредставництва в Ірані ще в листопаді 2011 року. Саме тоді було здійснено напад на британське посольство. Мітингувальники незаконно увірвалися на територію посольства і зламали майже всі меблі, змалювавши стіни будівлі образливими написами.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Напад на посольство Великобританії в Тегерані (відео):

За матеріалами: dni.ru

Читайте також: