fbpx
Політика

У Косово побили школярку, депортовану з Франції

Як повідомили французькі ЗМІ, косовська школярка Леонарда Дібрані, чия депортація з Франції стала причиною протестів у цій країні, в неділю зазнала нападу невідомих у Митровиці.

"Дібрані прогулювалися містом зі своєю родиною, коли на них напали невідомі. Матір Леонарди побили і тепер вона лежить у лікарні, а діти, що також отримали травми, знаходяться в поліцейському відділку", – повідомив представник косовських правоохоронних органів, який підкреслив, що напад на сім’ю Дібрані ще раз доводить, що перебувати в Косово для них небезпечно.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Скандал навколо депортації в Косовській Митровиці 15-річної циганки Леонарди та її родини розгорівся у Франції  минулого тижня і спровокував масштабні акції протесту, в яких брали участь школярі середньої та старшої школи.  

Сім’я Дібрані на початку жовтня була змушена покинути Францію, де проживала протягом декількох років, оскільки влада країни не надала Дібрані притулок, так як французька влада виявила підробку документів, зроблену головою сім’ї.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

У суботу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що дівчинка може повернутися в країну і продовжити навчання, однак, тільки без батьків, на що Леонарда Дібрані відповіла, що це неможливо, так як вона не готова відмовлятися від сім’ї і не залишить братів і сестер.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: