fbpx
Політика

Влада Кіпру обіцяє через рік зняти контроль за рухом капіталу

Глава кіпрського цетробанку Панікос Дімітріадіс заявив, що зняття обмежень на рух капіталу на Кіпрі може відбутися не раніше, ніж через рік.

У той же час, як відзначають місцеві ЗМІ, його висловлювання йдуть врозріз із заявами президента Кіпру Нікоса Анастасіадіса, що днями публічно обіцяв, що обмеження на банківські операції всередині країни будуть зняті до кінця нинішнього року. За словами президента, на початку майбутнього року вже стане можливим безперешкодно переводити кошти за кордон.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Глава ЦБ Дімітріадіс вважає, що подібні терміни, оголошені урядом, "є занадто амбітними". Він також підкреслив, що, "можливо, пройде рік з сьогоднішнього дня" перш, ніж країна зможе виконати поставлені в процесі банківської реструктуризації цілі, які є визначальними віхами для скасування контролю за рухом капіталу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як очікують спостерігачі, висловлювання Дімітріадіса ще більше загострять його відносини з президентом Кіпру Анастасіадісом, який вже давно вважає, що глава фінансового регулятора не відповідає своїй посаді, враховуючи те, які прорахунки і помилки він допустив у розпал банківської кризи.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: