fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Чорногорії гей-парад завершився заворушеннями

У неділю другий в історії Чорногорії парад секс-меншин, що відбувся в столиці країни Подгориці, обернувся заворушеннями, в ході яких постраждали близько 15 осіб, а ще 60 були затримані.

Акція, що проходила за підвищених заходів безпеки, супроводжувалася численними протестами і сутичками з поліцією консервативно налаштованих громадян. Незважаючи на те, що безпеку ходи забезпечували не менше двох тисяч співробітників поліції і представників різних спецслужб, вжиті заходи не допомогли і парад перетворився на погром.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Деякі із затриманих мали при собі «коктейлі Молотова» і металеві прути. Поліція, для відновлення порядку була змушена використовувати сльозогінний газ, у відповідь в них летіли петарди і каміння. В результаті, близько 13 співробітників поліції і ще декілька демонстрантів отримали різні травми, а 15 -річний юнак був госпіталізований з опіками після займання вибухового пристрою, який він сам і приніс, щоб кинути в гей-активістів.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Протестуючі також напали на редакцію однієї з провідних газет країни Vijesti. Зловмисники закидали будівлю камінням, був пошкоджений припаркований редакційний автомобіль.

Дана акція активістів ЛГБТ-руху стала першою у Подгориці і другою в історії Чорногорії. Раніше, влітку цього року гей-активісти вперше масово зібралися в курортному місті Будва, що також закінчилося зіткненнями противників проведення гей-параду з поліцією.

У Чорногорії гей-парад завершився заворушеннями (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: