fbpx
Політика

«Батьківщина» не буде подавати додаткових законопроектів для звільнення Тимошенко

Представники опозиційної партії «Батьківщина» впевнені, що чинне законодавство дозволяє президенту України Віктору Януковичу звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко без прийняття додаткових законів. Тому опозиціонери не мають наміру подавати будь-яких додаткових проектів щодо лікування ув’язнених за кордоном.

«Ми неодноразово підкреслювали, що чинне законодавство, зокрема, Конституція, закони в сфері охорони здоров’я та Кримінально-виконавчого кодексу не встановлюють жодних обмежень для виїзду засудженого на лікування за кордон», – заявили в партії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Більше того, за словами опозиціонерів, в адміністрацію президента подано достатню кількість клопотань про звільнення Тимошенко, зокрема, від глав українських церков, 172 народних депутатів і місії Кокса-Квасневського. Тому в цьому питанні залежить все виключно від політичної волі Віктора Януковича. У той же час «Батьківщина» впевнена, що Юлія Тимошенко повинна відправитися на лікування за кордон вільною людиною.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

«Ми продовжуємо наполягати, що на лікування за кордон лідер опозиції повинна виїхати вільною людиною, позбавленою несправедливих звинувачень і вироків продажних судів», – зазначили в партії.

За матеріалами: byut.com.ua

Читайте також: