fbpx
Політика

«Ударівці» вимагають звіту Королевської щодо заборгованості з соцвиплат і зарплат

 Представники парламентської фракції «УДАР» вимагають, щоб вже завтра, 22 жовтня, міністр соціальної політики Наталія Королевська прийшла до Верховної Ради і відзвітувала щодо заборгованості з соціальних виплат і заробітних плат. Відповідну вимогу озвучив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко на Погоджувальній раді керівників фракцій і парламентських комітетів 21 жовтня.

Як повідомив Кличко, щодня їхня партія отримує тисячі листів від працівників бюджетної сфери, яким протягом кількох місяців не виплачують зароблені гроші. Також він додав, що згідно з даними, які оприлюднили ЗМІ, борг з соціальних виплат накопичується ще з серпня і вже наближається до 2 мільярдів гривень.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Кличко звернув увагу на те, що з боку чиновників адекватної реакції на цю проблему немає. За його словами, вони роблять вигляд, ніби в країні все чудово, все виплачується, і ніяких заборгованостей не існує.

«Минулого тижня звіт уряду ми так і не почули. Чекати далі не можна. Ми вимагаємо звіту міністра соціальної політики вже завтра», – підкреслив він, звертаючись до спікера парламенту Володимира Рибака.

Також Віталій Кличко сказав, що заяви уряду про те, що проект Держбюджету на наступний рік буде подано лише наприкінці листопада, є неприпустимими, оскільки це пряме порушення Конституції.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

«Подати закон про бюджет в кінці листопада – це значить прийняти його швидко, без належного аналізу, на шкоду соціальним статтям, освіті, науці і охороні здоров’я. У День уряду ми вимагаємо присутності керівництва Кабміну і детальної доповіді про показники бюджету -2014. Чиновники повинні розуміти: за непрофесійну роботу і неповагу до людей доведеться відповідати», – підкреслив Кличко.

Читайте також: