fbpx
Політика

Президент Чехії в Києві має намір підтримати зближення України з Євросоюзом і поговорити про Тимошенко

Візит президента Чехії Мілоша Земана до України, який розпочнеться в неділю 20 жовтня 2013 року, має стати вираженням підтримки процесу зближення української держави з Європейським Союзом і розширення економічного співробітництва з 28 членськими державами, повідомляють ЗМІ, посилаючись на «Радіо Прага».

В українській столиці глава Чеської Республіки Мілош Земан зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем, що стане основним пунктом його триденного візиту до України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Під час переговорів глави держав обговорять і економічні, і політичні питання, включаючи розвиток програми «Східне партнерство». Президент Чехії має намір торкнутися і питання щодо утримання у в’язниці колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, офіційна зустріч Віктора Януковича та Мілоша Земана запланована на 21 жовтня цього року.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Відзначимо, Мілош Земан в січні цього року здобув перемогу в другому турі всенародних виборів глави держави. 8 березня 2013 року він вступив на посаду президента Чеської Республіки.

За матеріалами: unn.com.ua

Читайте також: