fbpx
Політика

У Верховній Раді розповіли, коли і на що депутати отримують гроші

 Прес – служба апарату Верховної Ради роз’яснила, коли і за що конкретно нардепи отримують гроші. Про це в парламенті повідомили у зв’язку з недавніми публікаціями про затримку виплати заробітної плати народним депутатам.

 Як стало відомо з повідомлення представників Ради, «заробітна плата народним депутатам України та їх помічникам виплачується першого і другого числа кожного місяця».

 Крім того, зазначили в Раді, станом на 2 жовтня поточного року всі народні депутати та їхні помічники отримали заробітну плату. Представники апарату Верховної Ради відзначили, що виплату коштів на виконання «депутатських повноважень» виробляють з 18 по 21 жовтня 2013 року.

 Нагадаємо, що 18 жовтня на своїй сторінці в соцмережі Facebook народний депутат України Геннадій Москаль заявив, що народним депутатам у цей день мали нарахувати зарплату на зарплатні картки, однак гроші так і не прийшли.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 «Я приїхав до Львова на запрошення телеканалу ЗІК. Вирішив пообідати, а оскільки з собою готівки майже не ношу, то дав офіціантові картку, на яку приходить заробітна плата з Верховної Ради», – повідомив Москаль.

 За його словами, вже через хвилину офіціант прийшов до нього зі словами: «Пан депутат, на вашій картці немає грошей».

 За словами опозиціонера, за всі роки існування Верховної Ради заробітну плату завжди нараховували до 15 числа.

 «Так я потрапив у дурну ситуацію – поїв, а розрахуватися мені нічим. Довелося телефонувати своїм знайомим, щоб прийшли і зайняли мені гроші», – зазначив Москаль.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 За словами парламентарія, проблеми з виплатою зарплат виникла через те, що в Держказначействі не виділили на це грошей.

 «Я зателефонував до Верховної Ради і поцікавився, чому нам затримують зарплату. Відповіли, що в Держказначействі не дають грошей. Питання не конкретно у Верховній Раді чи мені, ніхто з народних депутатів не помре від голоду. Набагато гірше, що заробітну плату в держустановах постійно затримують, не виплачується матеріальна допомога, дитячі гроші і соціальні виплати», – підсумував депутат.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: