fbpx
Політика

«Ситуація з законопроектом Рудьковського – це сигнал до ЄС про готовність України до компромісу», – Павло Нусс

 Політичний експерт Павло Нусс впевнений, що факт зникнення і появи законопроекту № 3444 «Про лікування засуджених» – це приклад сучасних політичних технологій і сигнал до Євросоюзу про готовність України до компромісу. Нагадаємо, що законопроект у парламенті зареєстрував Микола Рудьковський.

 «Факт появи і зникнення з сайту Верховної ради законопроекту № 444, в якому мають врегульовуватися юридичні питання щодо звільнення Тимошенко – яскрава політтехнологія. Використання політичних технологій на вищому рівні – це нормальне явище для західних держав. У цивілізованому світі без використання таких маневрів складно домогтися деяких результатів. У нашому випадку, була продемонстрована готовність української влади до компромісу. Це сигнал для ЄС», – міркує експерт.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У цьому «сигналі» говориться, що закон по «справі Тимошенко» готовий, проте потребує деякого доопрацювання. Тому його і вирішили зняти з ознайомлення для громадськості. Крім того, упевнений аналітик, це є і сигналом для опозиції – їх попередили, що «закон вже є і подаємо його ми, а ви пасіть овець».

 Павло Нусс вважає, що опозиціонери незабаром можуть втратити підтримку з боку західного суспільства.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «У програшній ситуації виявилися саме опозиціонери. Зайва критика захистом Юлії Тимошенко та окремими опозиціонерами ініціатив Європейського парламенту дасть про себе знати. Парадокс, але представникам офіційного Брюсселя в даний момент комфортніше домовлятися з представниками влади. Те, що законопроект, який звільняє Тимошенко, був зареєстрований і оброблений представниками парламентської більшості, говорить про те, що опозиція програє владі», – додав Нусс.

 На думку аналітика, тему Юлії Тимошенко і Євросоюзу Яценюк вже програв владі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: