fbpx
Політика

Європейський парламент розкритикував висловлювання євродепутата про Юлію Тимошенко

 Європарламент розкритикував промову депутата Марека Сівця про колишнього прем’єра Юлію Тимошенко. Про це йдеться в заяві голови Комітету у закордонних справах Європейського парламенту Ельмара Брока.

 «Я глибоко вражений змістом статті, яку оприлюднив у своєму блозі Марек Сівець. По-перше, Сівець порушив конфіденційність зустрічі, по-друге, він неправильно передає те, що було політичним повідомленням, переданим двома спеціальними посланцями Європарламенту в Україні» , – написав Ельмар Брок у своїй заяві.

 Голова комітету зазначив, що місія Кокса – Квасневського створена з метою знайти рішення проблеми Юлії Тимошенко, що дозволяє звільнити її, а також надати колишньому прем’єру потрібне медичне лікування.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Брок підкреслив, що він глибоко шокований даною думкою Сівця, який вважає, що заборона брати участь у виборах повинен бути невід’ємною частиною рішення, запропонованого Європарламентом. Позиція Марека Сівця суперечить рішенню, яке було прийнято минулого вівторка Конференцією президентів, додав голова комітету Європарламенту.

  Нещодавно виданню Forbes став відомий текст законодавчого проекту від Миколи Рудьковського, яким пропонується внести зміни до українського законодавства для вирішення лікування засуджених за кордоном. Також сьогодні, 18 жовтня, до Верховної Ради України було внесено ще один законопроект щодо регулювання лікування засуджених за кордоном.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 Нагадаємо, раніше в український парламент вже не один раз вносили законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном. Зокрема, авторами таких документів виступили позафракційний депутат Сергій Міщенко, а також лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

 Як повідомлялося раніше, вчора, 17 жовтня, президент України Віктор Янукович дав обіцянку підписати закон про можливість лікування Юлії Тимошенко за кордоном, якщо документ ухвалять у парламенті.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: