fbpx
Політика

Джон Керрі: “Сподіваюся, хімічну зброю із Сирії буде вивезено вже найближчим часом”

 Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі висловив надію на те, що хімічна зброя Сирії буде вивезена з країни і знищена найближчим часом. Про це політик заявив в інтерв’ю одній з американських радіостанцій.

"Хімічна зброя можна вивезти з Сирії незалежно від того, хто перебуває при владі. На данний момент нам відомі місця зберігання хімічної зброї. Про ці місця нам було оголошено заздалегідь, і в даний момент на них забезпечені заходи безпеки. Я дуже сподіваюся, що вже найближчим часом велика частина хімічних матеріалів буде вивезена з регіону", – заявив держсекретар США Джон Керрі.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Відзначимо, що в даний момент в Сирії знаходиться передова група експертів ОЗХЗ та ООН. У ході свого перебування на території Сирії члени місії повинні забезпечити контроль над повним знищенням хімічної зброї, яке заплановане вже до середини наступного року. За даними представників міжнародної організації, експерти вже провели інспекції на половині сирійських хімічних об’єктів. Додамо, що експертам доручено якнайшвидше відвідати всі хімічні об’єкти країни.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: