fbpx
Новини світу

Справа про екстрадицію Кузнецова розглядатимуть 19 грудня

 Сьогодні, 17 жовтня, суд французького міста Екс-ан-Прованс прийняв рішення перенести розгляд справи про екстрадицію на територію Російської Федерації колишнього міністра фінансів Московської області Олексія Кузнєцова.

Виходячи з повідомлення суду, наступне засідання суду у справі про екстрадицію Кузнецова відбудеться вже 19 грудня. Перенесення засідання пов’язане з тим, що у французької сторони на даний момент немає всіх необхідних документів для процедури.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, що Кузнєцов був затриманий 5 липня співробітниками кримінальної поліції Тулона. Відразу після арешту екс-міністра помістили у в’язницю Екс-ан-Провансу. Через деякий час з боку Росії у Францію був направлений офіційний запит про екстрадицію росіянина. Зазначимо, що французькі правозахисники вважають, що складна процедура екстрадиції може тривати близько року.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Додамо, що ще минулого року екс-міністра оголосили у федеральний розшук, а пізніше і в міжнародний. Виходячи з даних слідства, з листопада 2005 року по листопад 2008 року Кузнєцов керував групою, яка обманом заволоділа сумою понад 3,5 мільярда рублів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: