fbpx
Політика

Журналіст Гленн Гринвальд йде з The Guardian і створить інформагентство

Американський журналіст Гленн Гринвальд, що працював у британській газеті The Guardian, покидає її і має намір створити інформагентство. В даний час Гринвальд, який першим опублікував викриття Едварда Сноудена про зловживання американської розвідки, проживає у Бразилії.

"Моє партнерство з The Guardian було надзвичайно плідним, і я ним повністю задоволений. Я пишаюся нашими спільними досягненнями", – написав у своєму блозі 46-річний американський журналіст. Далі він повідомляє, що рішення залишити газету було прийнято ним у зв’язку з тим, що йому надійшла нова пропозиція про співпрацю, "від якої не зміг би відмовитися жоден журналіст".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Ніяких подробиць він поки не розкриває, але пообіцяв зробити це найближчим часом.

Тим часом, представник The Guardian Дженніфер Ліндауер повідомила, що в редакції The Guardian дуже засмутилися, дізнавшись про рішення Гринвальда. За її словами, "Гринвальд – видатний журналіст. Наша співпраця з ним свідчить про ту важливу роль, яку відіграють журналістські розслідування в справі контролю за діями влади". Однак Ліндауер побажала репортерові удачі в його новому починанні.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

З чуток, Гринвальду запропонував нову роботу засновник інтернет-аукціону eBay П’єр Омідьяр, чий статок оцінюється в 8,5 мільярда доларів, який має намір створити нову медіа -компанію. При цьому, поки невідомо, чи буде Гринвальд і далі писати статті про роботу американських спецслужб на основі документів, переданих йому Сноуденом.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: