fbpx
Політика

Виборча кампанія по довиборах до парламенту в п’яти округах в Україні стартувала

  В Україні почалася виборча кампанія з повторних виборів народних депутатів в одномандатних округах № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаси і Канів, Черкаська область) та 223 (Шевченківський район, Київ).

Проведення цих виборів є однією з вимог для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Згідно з календарним планом, який оприлюднений на сайті Центральної виборчої комісії, в середу розпочинається висування кандидатів у народні депутати, яке триватиме до 4 листопада включно.

Кандидатів може висунути партія на з’їзді або вони можуть самовисуватися.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Опозиція заявила, що вона висуне тих же кандидатів, що і на чергових парламентських виборах у 2012 році – тоді від ВО "Батьківщина" балотувалися: у 94-му окрузі – директор ТОВ "Мако" Віктор Романюк, в 132 -му – голова громадської організації "Селянський Фронт" Аркадій Корнацький, в 194-му – приватний підприємець Микола Булатецький, в 197-му – помічник-консультант народного депутата Леонід Даценко; від ВО "Свобода" у 223- му окрузі – керівник аналітичної служби цієї партії Юрій Левченко.

У середу відбудуться партійні з’їзди ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода", на яких вони висунуть своїх кандидатів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Партія УДАР заявила, що підтримає єдиних кандидатів від опозиції. Партія регіонів заявила, що не буде проводити з’їзд і висувати своїх кандидатів, оскільки це висування "проводиться знизу", тобто вони будуть балотуватися шляхом самовисування. Поки точно не відомо, кого партія влади підтримає на цих виборах.

Як відомо, ЦВК на парламентських виборах 28 жовтня 2012 року визнала неможливим встановити результати виборів у п’яти зазначених округах через масові порушення та фальсифікації результатів виборів.

Повторні вибори в зазначених п’яти мажоритарних округах відбудуться 15 грудня.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: