fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Під Ковровим запобігли теракту на полігоні хімзброї

Старший помічник керівника СУ СК РФ по Кіровській області Андрій Васильков розповів, що в Кіровській області запобігли великому теракту на полігоні хімічної зброї. У результаті проведеної спецслужбами роботи, на території області були затримані два передбачуваних терористи, які готували підрив підприємства зі знищення хімзброї.

Вибухівки, знайденої у бойовиків, вистачило б для вибуху, еквівалентного 10 кілограмам тротилу. Теракт, який готувався на Марадиківському полігоні, міг призвести до загибелі сотень людей, склад зброї, розташований тут – другий за величиною в Росії. У безпосередній близькості від полігону розташоване селище Мирний і люди, що  проживають в ньому, могли також постраждати від вибуху.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

"За попередніми даними, метою вчинення даного терористичного акту було надання впливу на прийняття рішень органами державної влади та міжнародними організаціями", – розповів Андрій Васильков. Він також розповів, що обидва затриманих є вихідцями з Північного Кавказу, одному з них дев’ятнадцять років, іншому – двадцять один. Обидва є ваххабітами і прибули в Кіровську область з Москви.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Під Ковровим запобігли теракту на полігоні хімзброї (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: