fbpx
Політика

Олійник вважає, що для звільнення Тимошенко немає підстав

  Народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що Юлія Тимошенко не може бути помилувана з ряду причин, серед яких: вона не розкаялася, не попросила про помилування,  не компенсувала завдані країні збитки та інше.

За його словами, також не слід порівнювати справу Тимошенко і справу Луценка, оскільки вони абсолютно різні, як за наслідками, так і за обставинами і ступеня скоєного.

Як вважає Володимир Олійник, не можна вилікувати «вибіркове правосуддя виборчим помилуванням», як того вимагає Європа.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

«Українська опозиція поставила під загрозу підписання Угоди про асоціацію з ЄС, зв’язавши його зі справою Тимошенко. Тим самим вони поставили інтереси 45 мільйонів громадян України нижче за інтереси однієї людини. І вони це роблять не вперше!», – заявив депутат.

Олійник переконаний, що тепер опозиція і повинна пропонувати шлях вирішення питання Тимошенко, а саме – писати законопроекти, які дозволять звільнити екс-прем’єра і знімуть загрози зриву саміту у Вільнюсі.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«А ми в парламенті будемо готові розглянути всі конструктивні ідеї опозиції, які будуть узгоджуватися з європейською практикою, принципом невідворотності покарання і правами людини», – додав він.

При цьому депутат підкреслив, що це ще не означає, що парламентська більшість підтримає будь-яке запропоноване рішення, але в цілому вони готові розглянути всі ініціативи.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: