fbpx
Інновації

Російські експерти можуть розпочати перевірку Roshen вже 17 жовтня – МінАПК

Інспекція фахівцями з федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів Російської Федерації (Росспоживнагляд) українських заводів компанії Roshen і двох акредитованих українських лабораторій може стартувати вже 17 жовтня 2013 року. Про це під час інтерв’ю стало відомо від першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України Івана Бісюка.

«Зараз представники російської сторони ще не приїхали до Києва. Я вважаю, що це відбудеться приблизно 17 жовтня, коли делегація від Росії приїде в Україну для участі у круглому столі, під час якого розглядатимуться різні питання,  зокрема і питання щодо компанії Roshen», – розповів Іван Бісюк.

Заступник міністра проінформував, що його відомство вже отримало офіційне запрошення на круглий стіл. Повідомляється, що у круглому столі візьме участь головний санітарний лікар Росії і голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко і голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

«За круглим столом планується обговорити цілий ряд питань, зокрема й щодо "Рошен". Тому я вважаю, що за круглим столом і будуть вирішені питання з інспектування заводів "Рошен" в Україні і двох українських акредитованих лабораторій. Ця зустріч пройде в Києві», – підкреслив Іван Бісюк.

Нагадаємо, що федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів Російської Федерації (Росспоживнагляд) заявила раніше, що інспекція українських заводів Roshen і двох акредитованих лабораторій почнеться на поточному тижні. Як відзначили в російському відомстві, зараз експерти з Росспоживнагляду завершують перевірку документів щодо забезпечення безпеки та якості продукції від кожного підприємства компанії «Рошен», що знаходиться на території України.

За матеріалами: УНН

Читайте також: