fbpx
Політика

«Задоволення клопотань Тимошенко щодо “кіотської справи”- позитивний знак для ЄС», – експерт

Ситуація із задоволенням клопотань адвокатів екс-прем’єра Юлії Тимошенко у справі про «кіотські гроші» – це позитивний сигнал для Євросоюзу і прояв лібералізації кримінально-процесуального законодавства України. Про це під час інтерв’ю заявив Володимир Фесенко, прокоментувавши задоволення в Генеральній прокуратурі клопотань захисту Юлії Тимошенко у «справі про кіотські гроші».

«Я вважаю, що тут напевно позначається загальна тенденція влади на лібералізацію кримінально-процесуального законодавства України. Вищі судові інстанції приймають до уваги і працюють з новим законодавством. Звичайно ж, це буде розглядатися європейськими колегами як позитивний сигнал», – міркує Фесенко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Безумовно, відзначає експерт, в Україні вже сьогодні присутні лібералізація і гуманізація. Крім того, в країні демонструється більш об’єктивне судочинство.

Також Володимир Фесенко заявив, що крім гуманізації Кримінального-процесуального кодексу України, мав вплив і політичний фактор – не за горами Вільнюський саміт.

«Я думаю, що тут спрацьовує і політичний фактор. В даний момент від вирішення проблеми з Юлією Тимошенко залежить підписання Угоди про асоціацію України та Європейського союзу. Скоро Вільнюський саміт», – нагадав експерт.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Таким чином, підкреслив Фесенко, зараз Україна демонструє Брюсселю позитивні тенденції у своєму законодавстві і підкреслює раніше проведені реформи. Крім того, владі ЄС показують поступовий відхід від того, що зараз на Заході іменують «вибірковим правосуддям».

Нагадаємо, вчора адвокат Олександр Плахотнюк заявив, що в Генеральній прокуратурі задовольнили низку клопотань захисту екс-прем’єра у справі про «кіотські гроші».

За матеріалами: УНН

Читайте також: