fbpx
Політика

Квасневський закликав Україну знайти політичний консенсус

 Для успішної євроінтеграції в Україні необхідно створити широкий політичний консенсус. Йдеться про примирення влади і опозиції. Таку думку висловив співголова наглядової місії Європейського парламенту в Україні Олександр Квасневський у ході свого виступу на міжнародній конференції в Брюсселі. При цьому він закликав Україну запозичити недавній досвід у цьому питанні сусідньої Польщі, якій вдалося створити дуже широке розуміння сил від лівих до правих і вберегти країну від майбутніх змін уряду чи політики.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 «Я думаю, що ті, хто сьогодні висловився за європейську перспективу, повинні переломити всі існуючі глибокі упередження і повинні пробувати будувати те, що буде спільним проєвропейським фронтом, компромісом більш партійним, який допоможе Україні якомога краще скористатися тим історичним моментом, яким може бути угода про асоціацію», – заявив Олександр Квасневський.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Досягнення політичного консенсусу допоможе Україні істотно наблизити правові та економічні стандарти, систему освіти та багато інших галузей до європейської спільноти.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: