fbpx
Політика

Асад: «Нобелівська премія миру повинна була дістатися мені»

Президент Сирії Башар Асад, коментуючи повідомлення про присудження Нобелівської премії миру Організації з заборони хімічної зброї, пожартував, сказавши, що по справедливості дана премія повинна була дістатися йому, а не ОЗХЗ.

Інтерв’ю сирійського президента з’явилося в ліванській газеті «Аль-Ахбар», журналісти якої відзначили, що в жарті Асада є частка правди, бо ще в 2003 році Башар Асад запропонував всім країнам Близького Сходу відмовитися від зброї масового ураження.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Нагадаємо, цього року Нобелівська премія миру дісталася Організації з заборони хімічної зброї, яка займається ліквідацією хімічних арсеналів на території Сирії. Це нагородження викликало схвалення з боку Кремля. Прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков заявив, що там і не розраховували на нагородження премією миру російського президента Володимира Путіна.

Раніше громадські діячі і депутати Держдуми виступили з пропозицією висунути президента Росії на Нобелівську премію миру. Тоді ж депутат Йосип Кобзон повідомив, що ініціативна група не зверталася до Путіна і цю ініціативу з ним не погоджувала.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Нобелівська премія миру присуджується з 1901 року і є найвідомішою і найавторитетнішою міжнародною нагородою в галузі суспільно-політичної та гуманітарної діяльності, однак в останні роки її присудження викликає неоднозначну реакцію, особливо після нагородження цією премією Барака Обами.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: